Top 10 boxeri câștigători ai tuturor timpurilor

Anonim

Dacă cuvintele breadbasket, catcher, bărbie și combinație au semnificații multiple pentru dvs., atunci puteți găsi multe nume familiare pe această listă. Pentru observatorul boxului ocazional, această listă va avea o serie de luptători cu istorii de luptă încă necunoscute. Un lucru este valabil pentru toți acești oameni; sunt măcinători, luptând cu veterani care și-au ridicat mâinile de mai multe ori decât au simțit podeaua.

Cu toate acestea, boxul este un sport foarte interpretat. Este posibil ca acești luptători să fi câștigat un număr uimitor de lupte, dar nu sunt neapărat considerați ca fiind cei mai buni boxeri din toate timpurile (numărul nostru 3 de pe această listă este adesea). Numele gospodăriilor precum Floyd Mayweather Jr. și Muhammad Ali sunt vorbite frecvent ca unele dintre cele mai bune (povestea lui Mayweather nu este încă scrisă complet). Lista de mai jos include mai mulți bărbați de fier ai sportului, care au îndurat și au câștigat sute de lupte. . . Și să fii pocnit în față de mii și mii de ori. Adică, cineva contează? Cantitatea de ori în care ai fost lovit cu pumnul în față ar fi o modalitate de a reflecta asupra carierei cuiva.

Continuați derularea pentru a continua să citiți

Faceți clic pe butonul de mai jos pentru a începe acest articol în vizualizare rapidă

10 Marcel Cerdan: 106-4

Acest francez nord-african născut în Algeria este un sportiv iconic în istoria sportului francez. Din cele patru înfrângeri ale sale, a fost descalificat de două ori, pierdut o singură dată printr-o decizie dubioasă de împărțire, iar singura sa pierdere a venit atunci când a suferit o accidentare la umăr la mijlocul luptei împotriva lui Jake LaMotta (în care se afla boxerul Raging Bull ), în timp ce își apăra greutatea mondială. titlu. Este considerat cel mai bun boxer din istoria Franței, începând cariera cu 48 de victorii înainte de a suferi prima sa pierdere. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a câștigat campionatul de box inter-aliat în 1944 (asta nu trebuie să fi trecut prea bine cu britanicii și cu Yanks-urile). Este evaluat pentru lupta la Middleweight și își petrece cea mai mare parte a carierei ca atare. Cerdan a avut 66 din victoriile sale prin eliminare, iar el a fost introdus în Sala de renume a boxului internațional. De asemenea, este renumit pentru moartea sa tragică la 33 de ani, când un zbor al Air France către New York s-a prăbușit în Azore - Cerdan a fost una dintre cele 48 de persoane la bord care au murit.

9 Julio Cesar Chavez: 108-6-2

Un alt boxer celebru care este salutat ca luptător de premieră a țării sale, Chavez este adesea considerat ca cel mai bun boxer care a venit vreodată din Mexic. În cei 25 de ani de carieră, Chavez a reunit 5 campionate în trei divizii diferite: Super Featherweight, Lightweight și Light Welterweight. Fiul unui lucrător feroviar, Chavez și-a atribuit ascensiunea în box la un drum de a face bani, după ce a crescut în sărăcie și și-a urmărit părinții să lucreze neobosit. A început la vârsta de 16 ani, cu debutul său profesional la 17 ani - a eliminat primul său adversar, Miguel Ruiz, în primul tur. De-a lungul carierei sale, Chavez are recorduri pentru cele mai de succes apărări ale titlurilor mondiale, cu 27 (21 dintre acestea fiind knockout); majoritatea luptelor cu 37 de titluri; și cele mai multe victorii în lupta cu titlurile cu 31. El deține, de asemenea, cea mai lungă serie neînvinsă din istoria boxului - 13 ani, 89-0-1 înainte de a suferi prima sa înfrângere. În mod clar, și-a câștigat drum în Sala internațională a boxului internațional; dar, în ciuda succesului său, s-a luptat puternic cu consumul de alcool și droguri. Fiul său Julio Cesar Chavez Jr. a urmat pașii în box și este un fost campion la greutatea medie. Trebuie să fii un campion și să fii palid pentru totdeauna în comparație cu tatăl tău, nu?

8 Tony Canzoneri: 137-24-10

Viața unui tânăr necunoscut, cu nasuri dure, este ridicată în timp ce familia sa se dezlănțuie din Slidell Louisiana pentru a se muta în Staten Island, New York. Băiatul respectiv italian american s-a găsit în țara promisă a boxului, pentru care va descoperi că are un penibil incontestabil. Tony Canzoneri era numele său. stând la 5'4 ", va continua să câștige cinci titluri mondiale de-a lungul carierei sale. În momentul în care a învins Jackie 'Kid' Berg pentru Campionatul Mondial de Welterweight în 1931, a fost doar al doilea boxer care a câștigat vreodată. titluri mondiale în trei divizii de greutate diferite, deținând titlul pentru Lightweight în acea perioadă și câștigând anterior campionatul Featherweight. În 1934, The Magazine Magazine l-a proclamat pe Canzoneri ca luptător al anului. Este considerat unul dintre cei mai buni boxeri din istorie și locuiește în Sala internațională a renumelui de box.

7 Sandy Saddler: 144-16-2

Unul dintre cei mai cunoscuți artiști knockout din toate timpurile, Joseph „Sandy” Saddler a avut unul dintre cei mai buni pumni din istorie. Dintre cele 144 de victorii ale sale, 103 incredibile au fost prin eliminare. Saddler s-a luptat în mare parte în Featherweight - a fost campion de două ori în acea divizie, împreună cu câștigarea coroanei Junior Lightweight. El era cunoscut pentru că era un ruffian în ring cu reputația de luptător murdar, dar avea de fapt fundamentele de box bune. Saddler este cel mai renumit pentru că a fost unul dintre singurii boxeri care a înregistrat vreodată un record câștigător împotriva lui Willie Pep, pe care l-a luptat de patru ori și a câștigat trei. El a fost obligat să-și renunțe la titlu în 1957, după ce un accident auto a avut ca rezultat o retină detașată. El a fost introdus în Salonul Famei Internaționale de Box în 1990 și a fost numit mai târziu a doua cea mai mare greutate cu pene din secolul XX. Nu este prea ponosit pentru un tip al cărui pseudonim sună ca un șarpe s-ar putea să-l șuște.

6 Henry Armstrong: 151-21-9

Henry Melody Jackson Jr. este adesea în conversație pentru cel mai mare boxer care a avut vreodată grație planetei. Acest tânăr afro-american / irlandez / autohton din Mississippi a luptat pentru prima oară profesional pentru 35 de dolari la St. Louis sub numele de Melody Jackson. A fost eliminat în trei runde. Ulterior s-ar muta în LA cu mentorul său, Harry Armstrong, luptând sub pretextul de a fi fratele cel mic al lui Harry, Henry Armstrong. În 1937, la șase ani de la prima sa luptă ca Melody Jackson, el l-a eliminat pe Petey Sarron pentru a câștiga campionatul Mondial cu Pene. El a fost numit luptător al anului în acel an și nu va privi niciodată în urmă. Este singurul boxer care a deținut vreodată trei titluri diferite de campionat în trei clase de greutate diferite simultan - Featherweight, Lightweight și Welterweight. Stilul său de luptă este cel mai cunoscut pentru a fi o ploaie neîntreruptă și neîntreruptă de lovituri, pentru care a primit porecla de "Uraganul Hank". Omul era o adevărată minge de iluminare în inel. A luptat 17 campioni mondiali, câștigând 15 de-a lungul carierei sale. Într-o prezentare a cât de mult s-a schimbat corectitudinea politică de-a lungul anilor, cel mai popular porecl al său a fost de fapt „Omucidere Hank”. Foarte subtil, America. În realitate, a devenit ministru hirotonit și și-a dedicat viața copiilor defavorizați după pensionare. Bine, Henry.

5 Sam Langford: 167-38-37-3

Poate părea de neconceput să-i treci pe luptători precum Langford, pe cât de mari ar fi, pe lângă Henry Armstrong; dar această listă caută mari luptători cu cele mai mari victorii. Cât despre Langford, el dă mâna pe cel mai mare luptător pentru a nu lupta niciodată pentru un titlu. Poate că pare un mod ciudat de a măsura un luptător, având în vedere modul în care campionatele sunt atât de râvnite. Însă problema lui Langford a fost mai personală, deoarece Campionul Mondial la acea vreme a fost Jack Johnson, care a fost primul Campion Mondial de Greutate Neagră care nu s-ar lupta cu el. . . pentru că erau amândoi negri? Argumentul lui Johnson a fost că oamenii doreau să vadă luptători albi, deci un Campionat negru nu ar atrage fani (rețineți că acest lucru a fost la începutul anilor 1900). Așa că Langford a continuat să lupte, decimând adversarii în ciuda faptului incredibil că de-a lungul carierei sale a fost complet orb într-un ochi și parțial orb în celălalt. El l-a provocat pe campionul World Heavyweight Jack Dempsey în 1920. Managerul lui Dempsey i-a spus „Sam, căutam pe cineva mai ușor”. Merge să-ți arate cât de temător era Langford. În autobiografia lui Dempsey, el a recunoscut că "nu m-aș lupta [cu el] pentru că știam că mă va aplana. Mi-a fost teamă de Sam Langford". Langford a continuat să lupte, în ciuda faptului că era aproape orb, rămânând aproape de adversarii lui, astfel încât să se simtă la fel de mult ca să vadă. Oricum istoria vrea să-l judece pe Sam Langford, povestea sa este una de o hotărâre incredibilă și de triumf asupra adversității.

4 Ted "Kid" Lewis: 173-30-14

Un tânăr evreu puternic, cu numele de Gershon Mendeloff, a crescut în locații pe bază de gaz pe East End din Londra. Băiatul acela s-ar fi alăturat echipei London Judean Athletic Club, și-ar asuma numele Kid Lewis și ar lupta pentru șase penci și o ceașcă de ceai când avea 14 ani. Cu un stil evaziv și un cârlig lung stâng, Lewis a devenit boxer profesionist abia un an mai târziu. Patru ani după aceea, în 1913, a câștigat titlul britanic Featherweight, iar un an mai târziu va câștiga Campionatul European de Featherweight. A început să călătorească pentru a lupta și, în cele din urmă, a câștigat Campionatul Mondial de Welterweight împotriva lui Jack Britton din Madison Square Garden, NY Lewis și Britton vor continua să aibă o rivalitate încălzită - s-ar lupta între ei de 20 de ori pentru cariera lor. Alături de lungul său record de luptă, el a înregistrat și 65 de decizii, într-o perioadă în care a existat o cantitate incredibilă de zonă gri în judecarea boxului. În 1992 Lewis a fost introdus în Sala internațională a boxului internațional.

3 Sugar Ray Robinson: 175-19-6-2

Considerat drept cel mai mare kilogram pentru luptătorul de lire sterline din istoria boxului, Walker Smith Jr. sau Sugar Ray Robinson a fost numit în ring, a acumulat un record de boxe amator 85-0 cu 40 de knock-out-uri din prima rundă înainte de a începe chiar cariera sa profesională. . Te face să te simți pentru toți acei boxeri amatori care nu știau că vor lupta cu cel mai mare luptător care a trăit vreodată. Cea mai tânără dintre cei trei copii, Robinson și-a dorit inițial să fie medic atunci când mama sa l-a mutat la Harlem la vârsta de 12 ani. Cu siguranță te face să te gândești la ce este mai rău; cel mai bun luptător care nu a pășit niciodată într-un inel sau un medic aspirant, în schimb, a lovit oameni în față pentru a-și trăi viața. În ceea ce privește acea carieră, el a câștigat primele 40 de lupte înainte de a pierde în fața lui Jake LaMotta (Raging Bull) în februarie 1942; iar după acea luptă va merge pe o altă serie de victorii de 91 de lupte directe. Wow. Ar mai lupta cu LaMotta de cinci ori și le va câștiga pe toate. În 1952, Robinson s-ar retrage cu un record de 131-3-2, dar s-ar întoarce pentru a lupta la trei ani după retragere, adăugând 44 de victorii și 16 pierderi.

2 Archie Moore: 183-24-10-1

Arichie Moore și-a câștigat drumul către locul 2 pe această listă. Cunoscută drept „The Old Mongoose”, cariera lui Moore a fost incredibil de lungă, întrucât a luptat bine până la patruzeci de ani. Născut ca Archibald Lee Wright pe 13 decembrie 1913, Moore a mințit despre vârsta sa, afirmând că s-a născut în 1916 de mulți ani. Când, în cele din urmă, a fost dezvăluit că este mai în vârstă, el a spus celebrul "Am gândit acest lucru mult și am decis că trebuie să fiu trei când m-am născut". În ceea ce privește cariera sa, el are recordul de box pentru cele mai multe knock-out-uri din istorie, cu 131. Nu a luptat pentru un titlu până la 39 de ani, când l-a învins pe Joey Maxim. Când avea 45 de ani, Moore s-a luptat cu Muhammad Ali, în vârstă de 20 de ani, în 1962, și a fost eliminat în patru runde. Ar fi a doua lui luptă. Este singurul luptător care s-a luptat cu Rocky Marciano și Muhammad Ali. Moore a fost, de asemenea, primul luptător care l-a bătut pe Rocky Marciano pe mată într-o luptă. În mod evident, se află în Sala internațională a boxului fama și a fost inspirația pentru filmul Rocky Balboa din 2006 .

1 Willie Pep: 229-11-1

Guglielmo Papaleo, Willie Pep, Will o 'the Wisp. Acest american de 5'5 "italian din Middletown, Connecticut a adunat 241 de meciuri de box de-a lungul carierei sale, pentru un total de 1.956 runde. El este adesea considerat ca fiind cel mai bun boxer din Featherweight din istorie și este renumit pentru viteza și priceperea defensivă din Inițial s-a luptat cu Sugar Ray Robinson într-o luptă de amatori în podul unui magazin de alimente din Norwich CT., pierzând prin decizie.Nu știa cine este Robinson, în timp ce Robinson se lupta sub un pseudonim. Un alt fapt incredibil despre Willie Pep, el a supraviețuit unui accident de avion în 1947, în care copilotul și doi pasageri au murit. S-a recuperat de la răni grave în accident și, în mod incredibil, a continuat să lupte cu succes după aceea. A acumulat un record de 134-1-1 înainte de a pierde. titlul său de Featherweight pentru Sandy Saddler (numărul 7 pe această listă) în 1948. S-a retras pentru bine la vârsta de 43 de ani, cu o carieră ilustrativ de lungă și victorioasă în spatele lui. Nu a fost fără un scandal, deoarece a fost adesea acuzat că arunca lupta împotriva lui Lulu Perez în 1954, unde a fost eliminat în două runde. Om cu un bun simț al umorului, Pep a spus cândva: „Toate soțiile mele au fost niște gospodari grozavi, după fiecare divorț, au ținut casa”. A fost căsătorit de șase ori, dar a avut un record de 0-6 în afara ringului. Cine spune că iubirea nu este un câmp de luptă?

125 Acțiuni

Top 10 boxeri câștigători ai tuturor timpurilor