12 asasinate misterioase miliardare: sex, arme, droguri și răzbunare

Anonim

După cum a spus F.Scott Fitzgerald lui Ernest Hemingway, „Bogații sunt diferiți de tine și de mine”. „Da”, a fost raportat că Hemingway a răspuns. „Au bani”. Și miliardarii par a fi în vârful teancului. La nivel mondial, există doar aproximativ 1.600. Dar toți acești bani aduc cu ei rău, la fel de bine.

Pot avea orice își doresc. Uneori acesta este un lucru bun, dar alteori este un lucru rău. Uneori este droguri. Uneori e sex. Adesea, este ambele. Și uneori cineva vrea să ajungă chiar și cu cei bogați și puternici. Sau poate vor doar banii. Acești miliardari ai averii fatale erau fie zvoni că sunt, fie condamnați ucigași, fie victime în sine. Toți banii din lume (și avocații pe care îi poate cumpăra) au salvat probabil o parte dintre ei, dar pentru unii, miliardele lor nu au fost suficiente.

12 John McAfee

După ce Intel l-a cumpărat pentru 8 miliarde de dolari, guru software și miliardarul John McAfee s-au mutat în Belize. În 2012, el a fost adus pentru interogatoriu în Belize, după ce vecinul său, Gregory Faull a fost împușcat la moarte. Poliția a izbucnit asupra lui când era în pat cu iubita lui. McAfee a spus că se teme că poliția îl va ucide și a fugit din Belize. A ajuns într-un centru de detenție din Guatamala de ceva timp, înainte de a fi deportat înapoi în Statele Unite. Se pare că autoritățile din Belize nu urmăresc McAfee, dar familia lui Faull este. Îl dau în judecată, susținând că McAfee l-a ucis pe Faull sau a ordonat uciderea. Două dintre fostele sale prietene sunt numite în costum.

11 Edouard Stern

Miliardarul bancher francez, un prieten al președintelui francez, era puțin cunoscut în afara Franței. Acest lucru s-a schimbat în 2005, când a fost găsit împușcat în apartamentul său din Geneva, în urma unei ședințe de robie sadomasochistă, s-a îmbrăcat cu capul în picioare într-un costum de pisică din latex. S-a pretins că era un bisexual care era în comerțul cu sexul dur. Iubitul său de multă vreme și fosta prostituată, Cecile Brossard, a fost arestat și condamnat pentru crimă. Ea a fost condamnată în 2010.

10 Hans Rausing

În 2012, când au găsit-o pe Eva Rausing în casa lui Chelsea, ea fusese moartă de ceva vreme și se descompunea. În mod inexplicabil, soțul ei Hans, își ascunsese trupul timp de două luni și le spunea servitorilor că încă este în viață. Poliția din Londra a arestat Rausing. Moartea lui Eva Rausing a fost „inexplicabilă” și Rausing a fost acuzată ulterior, dar numai cu întârzierea unei înmormântări. Rausings s-a întâlnit cu câțiva ani înainte, în timp ce amândoi se aflau în reabilitare de droguri în Statele Unite și cocaina plagă existența lor pentru o mare parte din viața căsătorită. Rausing, moștenitorul miliardelor Tetra Pak, s-a recăsătorit. Bunicul său de a doua soție a fost achitat în cazul așa-numitului „White Mischief”, din cauza uciderii iubitului soției sale, în 1941, în colonia Kenya.

9 Robert Durst

Fiul tulburat al mogulului Seymour Durst, se presupune că a devenit un coafor atunci când s-a mutat în Texas în 2000. A fost arestat în 2001, când părți ale corpului vecinului său Galveston, Morris Black s-a spălat pe malul golfului Galveston. Titlurile strigau: "Unde e capul?" El a revendicat autoapărare, recunoscând că a folosit un ferăstrău pentru a tăia trupul lui Black. În 2003, a fost achitat. Durst a avut o istorie cu poliția. Cu câțiva ani înainte, soția sa, Kathleen McCormack, dispăruse fără urmă, iar Susan Berman, o prietenă a lui despre care se știe despre dispariție, a fost victima unui omor în stil de execuție. În timp ce a fost interogat despre ambele femei, el nu a fost niciodată acuzat. În 2014, a fost arestat în urma unui incident la o farmacie CVS, unde se presupune că s-a expus și a urinat pe un suport pentru bomboane.

8 Susan Cummings

Povestea asta are totul: sex, bani, o moștenitoare numită Susan Cummings cu o moșie din Virginia și un polo care joacă un iubit argentinian pe nume Roberto Villegas. Tatăl lui Cummings era un comerciant de armament miliardar și Susan a obținut cam tot ce și-a dorit. Și se pare că, când a cunoscut-o pe Villegas la un meci de polo în 1994, ea l-a dorit. Au devenit iubitori, iar Villegas a început să lucreze la ferma lui Susan. Depinde cu cine vorbești. Prietenii lui spun că a fost chiar temperat și că a avut grijă de Susan. Ea a spus că îi era frică de el. De fapt, în ziua în care l-a împușcat, se dusese mai degrabă bănuitor la șerif pentru a spune exact asta. Mai târziu în acea zi, ea a sunat să spună că l-a împușcat după ce el a atacat-o cu un cuțit. El era mort pe podeaua bucătăriei ei. Poliția s-a îndoit de povestea ei și a crezut că rănile ei de cuțit ar fi putut fi autoinfectate, iar ea a fost condusă la proces. Verdictul? Omor involuntar. A primit 60 de zile, servind doar 51 de zile.

7 Michael Rockefeller

Fiul miliardarului Nelson Rockefeller, Michael a absolvit Harvardul și și-a urmărit pasiunea pentru explorare. În 1961, într-o călătorie în Noua Guinee, a dispărut. Nativii au recunoscut ulterior că l-au ucis. Trupul său nu a fost niciodată găsit. Întrucât canibalismul era răspândit în Noua Guinee în acele zile, mulți cred că ucigașii săi se sărbătoresc de rămășițele sale.

6 Arkady „Badri” PatarKatsishvili

Badri a fost responsabil pentru succesul multor companii rusești. El a fumat și a băut în exces și a fost o figură controversată mai mare decât viața, care a susținut că guvernul georgian l-a dorit mort și a planificat să-l omoare. În noaptea de 12 februarie 2008, s-a plâns că s-a simțit rău, s-a prăbușit și a murit la casa sa din afara Londrei. Medicii au diagnosticat cauza decesului ca un atac de cord masiv, dar în presa internațională a apărut speculații că a fost otrăvit de substanțe utilizate de KGB pentru a provoca atacuri de cord, de fapt, făcând ca crima să arate ca o moarte naturală. Incredibil, multimilionarul a murit în intestin, iar bătălia ulterioară asupra averii sale a fost amară și prelungită.

5 Shrien Dewani

Omul de afaceri multi-miliardar indian, Shrien Dewani, s-a căsătorit cu frumoasa sa soție Anni, în 2010, și a pornit pentru o lună de miere în Africa de Sud. După ce cuplul a mâncat într-o noapte, a fost răpită și găsită moartă dintr-o plagă la gât. Un șofer de taxi pe nume Zola Tongo și complicele său au fost arestați. Șoferul a afirmat ulterior că Dewani i-a plătit R15.000 (1.400 USD) pentru răpirea și uciderea soției sale. Procesul din Africa de Sud a început în toamna anului 2014, Dewani proclamându-i nevinovăția. Un coleg de celulă din Tongo a spus că șoferul a recunoscut să-l încadreze pe Dewani și că el plănuise să răpească femeia și să-l facă pe soțul ei bogat să plătească o răscumpărare.

4 Edmond J. Safra

Edmond J. Safra, un bancher evreu și de multe ori miliardar, stătea la penthouse-ul său din Monaco, când un incendiu și-a luat viața, în decembrie 1999. După cum a spus cineva, Monaco este un loc însorit pentru oamenii umbroși. Se zvonea că Safra era implicată în spălarea banilor. De asemenea, se zvonea că a traversat Mafia Rusă și a fost pe lista lor de hituri. Avea 11 mitraliere cu tot gărzile de corp ex-Mossad. Dar, în noaptea în care a murit, paznicii erau în altă parte, iar Safra avea doar două asistente. Unul dintre ei, Vivian Torrente, a murit cu Safra, baricadat într-o baie din care a refuzat să iasă. Cealaltă asistentă, americanul Ted Maher, a fost arestat pentru incendiu și a semnat o mărturisire în franceză. Nu vorbea franceza și susținea că doi bărbați cu glugă s-au rupt în apartament. Zvonurile se învârteau. Unii au spus că Safra a fost împușcat, în timp ce alții au sugerat că mafia rusă a fost responsabilă. Văduva strălucitoare a Safrei, Lily, fusese în camerele ei din apartament și a scăpat nevătămată.

3 3. Wojciech Janowski

În mai 2014, multimilionară, Helene Pastor a fost împușcată la Nisa, într-o execuție în stil mafiot care i-a ucis pe ea și pe șoferul ei de multă vreme. Doi bărbați cu puști au fugit de la fața locului. La scurt timp, poliția a arestat-o ​​pe fiica ei Sylvia și pe iubita ei de multă vreme, Wojciech Janowski. Janowski, un absolvent de la Cambridge și consulul onorific polonez la Monaco, presupus că ar fi stăpânit complotul și a plătit unui antrenor sportiv sute de mii de dolari pentru a aranja uciderea. A fost ceea ce francezii ar numi „crapuleux criminal”. Au făcut-o pentru bani, în valoare de aproximativ 20 de miliarde de dolari.

2 Forrest Hayes

În noiembrie 2013, executiv și bărbat de familie Google, Forest Hayes a fost găsit mort pe iahtul său de 50 de picioare din Santa Cruz, California. Filme video au arătat Alix Tichelman, o femeie care a apelat la un preț ridicat, originar din Georgia, care bea întâmplător un pahar de vin înainte de a abandona un Hayes inconștient și a fugi de pe scena. A murit din cauza unei supradoze de heroină, iar acuzația inițială de omor de gradul doi avea menirea de a semnala că nu a făcut nimic pentru a ajuta. A fost ademenită la Santa Cruz de promisiunea unui client bogat care o aștepta într-un hotel și arestată.

1 Rebecca Zahau

Moartea, Rebecca Zahau, în vârstă de 32 de ani, în iulie 2011, a fost găsită dezbrăcată, atârnată de un balast în casa iubitului său miliardar, a fost considerată sinucidere, chiar dacă era legată cu mâna și piciorul și urmele de bandă au fost găsite pe picioare. O cămașă era înfășurată în jurul feței și umplută în gură. Iubitul ei, Jonah Shacknai, a vândut de atunci casa. Familia ei crede că a fost ucisă. În 2013, au depus din nou o acțiune de moarte greșită, fosta soție a lui Shacknai, Dina, fratele său Adam și sora Dinei, solicitând 10 milioane de dolari pentru daune pentru uciderea lui Rebecca.

12 asasinate misterioase miliardare: sex, arme, droguri și răzbunare