Cele mai mari 10 meciuri de box din toate timpurile

Anonim

Puține lucruri sunt la fel de palpitante ca martorul a doi combatanți cu potriviri uniforme să-l învingă pentru douăsprezece runde în ring. De fiecare dată planetele se vor alinia și doi bărbați vor duce o luptă pentru veacuri. Este terifiant și încântător toate în același timp. Iată zece dintre cele mai bune lupte care au avut loc vreodată în istoria boxului.

Continuați derularea pentru a continua să citiți

Faceți clic pe butonul de mai jos pentru a începe acest articol în vizualizare rapidă

10 Larry Holmes vs. Ken Norton - 9 iunie 1978

Pentru 15 runde, aceste două greutăți grele s-au batut reciproc. Intrarea a 15- a judecătorii au avut chiar Holmes și Norton, ceea ce înseamnă că runda finală va decide victoriul. Chiar dacă boxerii nu au putut ști acest lucru, amândoi au ieșit din colțul lor aruncând lovituri de parcă ar fi fost primul tur. La început, Norton a aterizat câteva lovituri devastatoare. El s-a conectat de două ori pe maxilarul lui Holmes cu un cârlig și o parte superioară. Holmes, însă, nu trebuia să fie depășit. El a bombonat Norton până la clopotul final și în cele din urmă a câștigat meciul printr-o decizie.

9 Joe Louis vs. Billy Conn - 18 iunie 1941

Conn a fost ceva care se îndrepta în acest meci cu Joe Louis. Louis a depășit-o pe Conn cu 25 de kilograme. După ce s-a terminat această luptă, Louis a recunoscut că nu a muncit la fel de mult pentru luptă, deoarece nu a vrut să bată un adversar mai mic. Conn a intrat în acest atac cu o apărare puternică și l-a purtat pe Louis pe parcursul a 13 runde. Louis s-a deshidratat târziu în meci și a fost destul de clar că Conn a fost în frunte. Cu toate acestea, subdogul notat a devenit prea sigur prin succesul său și Louis a luptat înapoi. În a 13- a, în ciuda faptului că a fost clar înainte, Conn a încercat să-l doboare pe Louis - dar Louis a profitat de deschiderile pe care le-a oferit această strategie și a scos-o pe Conn cu doar două secunde rămase pe ceas în runda a 13- a .

8 Julio Cesar Chavez vs. Meldrick Taylor 1 - 17 martie 1990

Una dintre cele mai controversate lupte luptate vreodată, acest atac a fost supranumit „Thunder vs. Lightning” și a prezentat una dintre cele mai dramatice finaluri din box. În timpul meciului, Taylor și-a folosit viteza și rapiditatea pentru a-l evada pe Chavez și a aterizat orice lovitură pe care și-a dorit-o. El a construit un avânt constant în timpul luptei, deși Chavez l-a rănit pe Taylor când a reușit să se conecteze, el se lupta cu luptătorul mai rapid. Taylor a condus în mod puternic lupta când a intrat în runda 12, dar colțul lui Taylor l-a instruit să câștige runda finală pentru a asigura victoria. Taylor era clar epuizat, atât de mult încât a căzut aruncând un pumn în runda a 12- a ! În cele din urmă, Chavez a livrat un minut solid de box și l-a trimis pe Taylor la supunere, l-a bătut pe pânză cu doar câteva secunde rămase în meci. Arbitrul a întrebat-o pe Taylor dacă poate continua. Unii susțin că Taylor a dat din cap că da, dar arbitrul a decis că, deoarece Taylor a refuzat să răspundă - i-a acordat lui Chavez o eliminare.

7 Aaron Pryor vs. Alex Arguello - 12 noiembrie 1982

Pryor a fost inițial să lupte cu Leonard, dar când Sugar Ray s-a retras din cauza unei retine detașate, au înlocuit-o pe Arguello. Fără să fie singur, Arguello era un favorit puternic și încerca să devină primul om care câștigă patru titluri diferite în patru clase de greutate diferite. În ciuda faptului că era favorit 12-5, Arguello a avut probleme cu Pryor de la început. El a controlat cea mai mare parte a luptei, dar lăudatul Pryor nu va pleca, iar în rundele ulterioare va prelua controlul, lovindu-l pe Arguello până când arbitrul a fost obligat să oprească lupta. Această luptă a fost marcată de utilizarea unei sticle negre ciudate pe care instructorii îi dădeau lui Pryor între runde - ceea ce îi determina pe mulți să pună la îndoială conținutul. În ciuda controversei, aceasta a fost o luptă atemporală între doi dintre cei mai buni boxeri din acea vreme.

6 Diego Corrales vs. Jose Luis-Castillo - 7 mai 2005

Boxul devenise ceva de o poziție de nișă până la sfârșitul mileniului. Luptele MMA erau în centrul atenției și puțini s-au gândit că această luptă la titlul WBC din 2005 va deveni legendară. A început repede și nu s-a lăsat dezbătut pentru zece runde. Castillo a terminat majoritatea rundei extrem de bine și a ieșit puternic în a 10- a lovindu-l repede pe Corrales de două ori. A doua oară, arbitrul a aplicat o penalizare de un punct asupra lui Corrales, deoarece a continuat să-și scoată bucata. După a doua oară, Corrales părea să-și regeneze și l-a hulit pe Castillo cu câteva combinații rapide, înainte de a-l smulge. Mântuirea pe care Corrales a primit-o din scuiparea bucalei părea să-l ajute să-și recapete suficient de mult pentru a termina Castillo.

5 Rocky Marciano vs. Jersey Joe Walcott - 23 septembrie 1952

Marciano era un boxer sălbatic, puternic și neînvins atunci când l-a provocat pe Walcott pentru titlul din 1952. Walcott l-a numit pe Marciano „amator”, dar recordul său de 42-0 nu a fost nimic la care s-a strecurat. La început, Walcott a dominat această luptă, l-a lovit pe Marciano în prima. Walcott a fost în mod clar cel mai bun tehnician, dar pe măsură ce acesta s-a târât pe el pentru că un slug-fest. Nimeni nu putea să-i lovească pe Marciano și Walcott obosiți în mijlocul luptei. Chiar și așa, Walcott i-a oferit lui Marciano tot ce avea, dar provocatorul părea să ridice din rutină lovituri care ar fi aruncat bărbați mai puțini. Intrând în etapa a 13- a, Marciano știa că va avea nevoie de o eliminare pentru a câștiga aceasta. El a eliberat. La jumătatea rundei, Marciano l-a bătut pe Walcott cu un drept vicios, făcându-l pe Walcott să fie inconștient și câștigând meciul. Era la fel de aproape ca Marciano să fi pierdut vreodată.

4 Marvin Hagler vs. Tommy Hearns - 15 aprilie 1985

Ei au numit-o „războiul”. Va dura doar opt minute. Până la sfârșit, Hagler va lăsa sângeros, dar învingător. În ceea ce mulți cred a fi unul dintre cele mai mari primele runde, Hagler și Hearns au ieșit din colțurile lor și au început să se arunce o letanie de pumni în capul celuilalt. De la început, Hearns avea mâna superioară, sângerând pe Hagler și care-l păstra în echilibru, cu întinderea lungă și cu mana dreaptă. Hagler a reușit să răstoarne furtuna și, aproape la jumătatea drumului, s-a întors cu propriul său baraj de cârlige și lovituri de corp. În momentul în care a început runda a doua, era clar că Hagler și-a dat seama de Hearns, dar asta nu a împiedicat nici un luptător să continue să arunce tot ceea ce aveau unul pe celălalt. Bună, Hearns ar lupta cu vitejie până la al treilea, când Hagler îl va da afară.

3 Micky Ward vs. Arturo Gatti I - 18 mai 2002

Ward și Gatti s-au luptat de trei ori, dar cel mai bun meci a fost primul lor. Ward a câștigat lupta pe o decizie după zece runde de pedepse intense. Lovitura decisivă a fost probabil aterizată în 9, când Ward l-a aruncat pe Gatti cu un cârlig stâng la coaste. De fapt, cea de-a noua rundă a acestei lupte a fost cu adevărat spectaculoasă - și poate fi una dintre cele mai bune runde de înregistrare a boxului. Numeroase mijloace media au numit-o „lupta secolului”. Gatti va continua să câștige următoarele două lupte, dar această câștig de Ward a fost cea care și-a amintit.

2 Sugar Ray Leonard vs. Tommy Hearns - 16 septembrie 1981

Plătit ca, „The Showdown”, această luptă va uni titlurile WBC și WBA cu greutate sudieră și s-a menținut la toate tipurile de pre-meci din jurul său. Hearns nu a fost invins în meci și când au început cei doi luptători vor face schimb de lovituri pentru cele 12 runde lungi și intense. În timp ce nu a existat un câștigător unanim, Hearns a fost cel care a condus în runda a 13- a . Înainte de a ieși la antrenorul lui 13, Leonard Dungee, Angel Dundee i-ar fi spus: „Îi sufli fiului!” Cuvintele lui păreau să aibă efectul dorit. Leonard a dominat runda a 13- a și, la un moment dat, l-a bătut pe Hearns printre frânghii. Barajul său nu s-a dezamăgit și în cel de-al 14- lea Leonard a livrat o serie feroce de lovituri care au uluit arena. Lupta a fost oprită și Leonard urma să câștige.

1 Muhammad Ali vs. Joe Frazier III - 1 octombrie 1975

Ali și Frazier au împărțit primele două meciuri unul față de celălalt, iar binemeritata așteptare în jurul acestui atac a fost la fel de mare ca în orice luptă. Au numit-o „Thrilla în Manila” și va continua să devină cea mai mare luptă din toate timpurile. După ce s-a terminat Ali, câștigătorul, a spus că a fost la fel de aproape de moarte ca până atunci. El a spus că nu mai poate continua, dar că Frazier tocmai a renunțat la el. Era atât de bătut, încât i-a cerut colțului să-i taie mănușile. Pe măsură ce acesta a progresat, toată lumea a presupus că va dura durata și se va încheia într-o decizie după 15 runde. Frazier și Ali s-au bătut dracului unul de celălalt pentru întreaga luptă. Între cei doi nu mai exista mister și a fost un adevărat război. Chiar în etapa a 14- a, după ce colțul lui Frazier aruncase în prosop, Frazier a fost auzit spunând: „Îl vreau, șefu '. Ali ar continua să câștige lupta, dar mulți se întreabă ce s-ar fi întâmplat dacă antrenorii lui Frazier l-ar fi lăsat. lupta continuă.

228 Acțiuni

Cele mai mari 10 meciuri de box din toate timpurile